Загальні положення про медичну службу у школі

У процесі виконання посадових обов'язків медична сестра керується Законами України, постановами уряду, розпорядчими наказами органів системи охорони здоров'я та освіти, іншими керівними і нормативними документами з питань санітарії та гігієни, охорони здоров'я, профілактичної роботи, а також Статутом та Правилами внутрішнього трудового розпорядку Ліцею с. Гадинківці.


Основні напрямки діяльності медичної сестри:

Організовує:

· здійснення заходів з охорони здоров'я дітей та працівників закладу освіти, дотримання санітарних і гігієнічних вимог у закладах освіти;

· обстеження учнів перед прийомом на навчання, протягом всього навчального року та під час організації спортивно-оздоровчих заходів у канікулярний час;

· санітарно-просвітницьку роз'яснювальну роботу та участь у ній серед персоналу школи, батьків та учнів;

· здійснення нагляду за якісним харчуванням та дотриманням санітарно-гігієнічних вимог у шкільній їдальні;

· проведення просвітницької роботи з питань здорового способу життя, дотримання санітарно-гігієнічних норм особистого життя та праці;

· медичний огляд учнів за графіком, затвердженим керівником закладу освіти;

· роботу по профілактиці травматизму, обліку та аналізу випадків травм;

Здійснює:

· медичну допомогу тим, хто її потребує;

· профілактичні заходи;

· повсякденну роботу, яка забезпечує створення належних санітарно-гігієнічних умов у навчальному закладі;

· під час прийому учнів на навчання, організації спортивно-туристських заходів контроль проходження ними медичного обстеження, наявність довідок про стан здоров'я та інших документів;

· медичний контроль за проведенням фізичного виховання в школі, трудовим навчанням, організацією харчування школярів, за проведенням санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів;

· висновки про стан здоров’я (з урахуванням записів лікарів-спеціалістів), визначити медичну групу для занять фізичним вихованням і призначити лікувально-оздоровчі заходи.

КОНТРОЛЮЄ:

· якість харчування, дотримання санітарно-гігієнічних вимог у їдальні;

· своєчасне проходження медичного огляду всіма працівниками;

· наявність санітарних книжок у працівників під час прийому їх на роботу;

Кiлькiсть переглядiв: 35